Desi sarea pare simpla, este un aliment cu multe varietati. Pe langa varietatile cunoscute de sare, cum ar fi sarea de izvor, sarea gema, sarea himalayana si sarea de mare, exista multe alte varietati necunoscute, cum ar fi sarea pers, sarea epsom, sarea hawaiiana. Aceste soiuri de sare difera intre ele prin regiunea si conținutul lor de minerale. Cea mai sanatoasă dintre aceste tipuri de sare este sarea de izvor.
Deoarece sarea de izvor este pastrata sub pamant in forma lichida si naturala, nu este afectata de poluarea mediului si de diverse deseuri. Prin urmare, nu contine microplastice si metale grele. In plus fata de mineralele sarii, sarea de izvor, care ajunge la suprafata pamantului prin incorporarea mineralelor din sol, este mai bogata in minerale decat alte tipuri de sare.Cate tipuri de sare exista?
Exista aproximativ 14 tipuri de sare cunoscute in lume. Valorile minerale ale acestor saruri variaza in functie de regiunea in care se afla si sunt diferite intre ele in ceea ce priveste culoarea si forma. Daca mentionam cateva dintre aceste saruri:
- Saruri de izvor
- Sare de Himalaya roz
- Sare de roca
- Sare de mare
- Sare kosher
- Fleur de sel
- Sare neagra hawaiana
- Sare rosie hawaiana
- Sare sel gris
- Sare afumata
- Sare persana albastra
- Sare Epsom
Sarurile de izvor
Sarurile de izvor, Salt Drop, sunt un tip de sare care isi iau salinitatea din sarurile de roca de sub pamant si ies la suprafata pamantului in forma lichida. Pe langa mineralele din sarea gema, valorile minerale sunt ridicate deoarece aceasta colecteaza mineralele solului din regiunea in care se afla, dar din acest motiv, mineralele pe care le contine pot varia in functie de sursa din care este obtinuta sarea.
Sare de HimalayaSarurile de izvor, Salt Drop, sunt un tip de sare care isi iau salinitatea din sarurile de roca de sub pamant si ies la suprafata pamantului in forma lichida. Pe langa mineralele din sarea gema, valorile minerale sunt ridicate deoarece aceasta colecteaza mineralele solului din regiunea in care se afla, dar din acest motiv, mineralele pe care le contine pot varia in functie de sursa din care este obtinuta sarea.
Sarea de Himalaya este un tip de sare de roca de culoare roz, produsa in regiunea Himalaya din Pakistan. Datorita valorilor sale minerale ridicate, sarea de Himalaya este una dintre cele mai preferate tipuri de sare. Productia de sare de Himalaya in regiunea montana din Pakistan se remarca prin culoarea sa roz, care o diferentiaza de alte tipuri de sare. Aceasta culoare roz provine din valorile ridicate de oxid de fier din sare, iar sarea este recomandata si de experti. De obicei, sarea de Himalaya roz este produsa sub forma de cristale mari, fara a fi rafinata, iar datorita valorilor sale minerale ridicate si structurii naturale, are numeroase beneficii pentru sanatate. Iata cateva dintre ele:
• Ajuta la prevenirea afectiunilor cronice.
• Nu afecteaza hipertensiunea.
• Previne retentia de apa in organism.
• Datorita electrolitilor si antioxidantilor, creste nivelul de energie.
Sare de mare
Sarea de mare este un tip de sare obtinuta prin evaporarea apei de mare utilizand diferite metode. Sarea de mare a fost folosita de secole pentru conservarea alimentelor si pentru a adauga savoare. Astazi, utilizarea sarii de mare este inca foarte raspandita, iar asa cum sugereaza si numele, aceasta este obtinuta prin evaporarea apei de mare folosind diverse tehnici. Din pacate, in prezent, din cauza poluarii apei, sarea de mare poate contine o cantitate semnificativa de microplastice si metale grele. Desi sarea de mare este adesea preferata pentru gustul sau, poate sa nu fie cea mai buna optiune pentru sanatatea noastra. Microplasticele si metalele grele prezente in sarea de mare se pot acumula treptat in organism si pot cauza diverse afectiuni.
Sare de roca
Sarea de roca este un tip de sare obtinuta prin spargerea sarii extrase din mine folosind diferite metode. Datorita beneficiilor sale pentru sanatate, sarea cristalina de roca este una dintre cele mai recomandate tipuri de sare de catre experti. Sarea de roca, care a fost pastrata sub pamant de milioane de ani, este extrasa din minele de sare de catre oameni si este oferita spre vanzare. Sarea cristalina de roca, care nu este rafinata, este una dintre sarea cu un continut ridicat de minerale, fiind astfel o optiune preferata pentru sanatate. Atunci cand cumparam sare de roca, trebuie sa ne asiguram ca nu este rafinata si ca nu contine microplastice si metale grele. Desi sarea de roca a existat de milioane de ani, din cauza cresterii poluarii, unele surse de sare de roca pot fi afectate de poluare, ceea ce poate duce la continutul de microplastice si metale grele. Prin urmare, atunci cand alegem sare de roca, trebuie sa ne asiguram ca sursa acesteia este sigura. Sarea de roca curata si bogata in minerale are mai multe beneficii pentru sanatate, dintre care unele sunt urmatoarele: • Datorita structurii sale bogate in minerale, ajuta la ameliorarea durerilor musculare si crampelor.
• Cand este consumata impreuna cu lamaie, ajuta la eliminarea viermilor intestinali din corp.
• Este benefica pentru reumatism si durerile de oase.
• Conform unor experti, poate reduce stresul.
• Exista opinii de specialitate care sustin ca ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange.
Sare kosher
Sarea kosher este un tip de sare preferat mai ales de evreii. Aceasta este produsa prin evaporarea apei sarate si, spre deosebire de sarea de masa si alte tipuri de sare, nu contine iod. Culoarea sa nu este complet alba. Sarea kosher are cristale mari si o culoare mai inchisa, iar granulele sale mai mari ii confera o suprafata mai extinsa. In timpul procesului de productie, nu se adauga niciun aditiv. Folosita in principal pentru preparatele din carne si peste, sarea kosher se lipeste mai bine de carne datorita cristalelor sale mari si previne pierderea sarii in timpul gatitului.
Sare Fleur de Sel
Sarea fleur de sel, care in franceza inseamna „floare de sare”, este un tip de sare obtinuta prin evaporarea apei de mare. In timpul productiei, se utilizeaza doar lumina soarelui si vantul. Sarea este obtinuta prin colectarea cristalelor fine si crocante care se formeaza pe suprafata apei sarate in timpul evaporarii. Productia sa este complicata, iar culoarea sa este usor cenusie. Desi are aproximativ aceeasi dimensiune ca sarea de mare, structura sa colturoasa ii confera asemanarea cu o floare, motiv pentru care i se spune „floare de mare”. Este preferata de francezi ca sare pentru finisarea preparatelor de desert, ciocolata, salate, fructe de mare si peste.
Sare neagra Hawai
Sarea neagra Hawai este un tip de sare, de obicei produsa sub forma de cristale mari. Aceasta isi obtine culoarea neagra in mare parte din carbune si provine din insulele vulcanice ale Hawaiului, motiv pentru care poarta acest nume. Sarea neagra Hawai adauga o aroma subtila preparatelor si este folosita frecvent ca sare de finisare, mai ales in preparatele din fructe de mare.
Sare rosie Hawai
Sarea rosie Hawai, cunoscuta si sub denumirea de sare Alaea, este un tip de sare de mare care contine argila vulcanica. Este bogata in oxid de fier si isi obtine culoarea rosie din substanta Alaea. Produsa sub forma de cristale mari, sarea rosie Hawai este una dintre sarea de origine vulcanica, avand valori minerale foarte ridicate datorita procesului de formare prin eruptiile vulcanice.
Sare Sel Gris
Sarea Sel Gris are o culoare gri si este de obicei obtinuta din Marea Celtica sau din lacurile de sare. Aceasta are cristale mari si optiuni macinate fin, avand o structura umeda. Sare cunoscuta din Franta, este considerata o sare gourmet si este un tip de sare celebru folosit pentru a adauga savoare in preparate. Este adesea utilizata in prepararea aluatului.
Smoked Salt (Sare Afumata )
Sarea afumata, asa cum sugereaza si numele, este un tip de sare obtinut prin afumarea acesteia cu diverse arome folosind foc de lemne. Aceasta sare este afumata timp de aproximativ doua saptamani, oferind preparatelor o aroma intensa si afumata. Gustul sarii afumate variaza in functie de lemnul utilizat si durata afumarii. Este o alegere excelenta pentru preparatele la gratar sau coapte, salate, paste si sandwichuri.
Sarea Persica Albastra
Sarea persica albastra este una dintre cele mai vechi tipuri de sare de pe Pamant. Aceasta este extrasa din baile de sare formate in urma cu milioane de ani in orasul Semnan din Iran. Sarea persica albastra isi obtine culoarea albastra dintr-un mineral numit sylvinite si are un gust mai usor comparativ cu alte tipuri de sare. De asemenea, are un continut ridicat de minerale.
Sarea Epsom
Sarea Epsom, de asemenea cunoscuta sub denumirea de sare englezeasca, este un tip de sare care contine magneziu in loc de sodiu. Cu un gust amar, sarea Epsom este adesea denumita si „sare amara” in popor. Spre deosebire de alte tipuri de sare, sarea Epsom nu este folosita in preparatele culinare. Mai degraba, este preferata in produse cosmetice si medicale, iar utilizarea sa sub forma de sare de baie este frecventa. Sarea Epsom are numeroase beneficii, printre care se numara urmatoarele:
• Datorita continutului ridicat de magneziu, ajuta la ameliorarea durerilor musculare si a crampelor.
• Favorizeaza circulatia sanguina, reducand riscul de afectiuni cardiace si vasculare.
• Atunci cand este folosita intr-o baie de picioare, reduce stresul, previne mirosurile neplacute si combate oboseala.
• Utilizata ca sare de baie, ajuta la eliminarea toxinelor din corp.
• In curatenie, ajuta la indepartarea petelor.
• Cand este utilizata pentru plante, mineralele sale ajuta la o crestere mai sanatoasa a plantelor si, in acelasi timp, tine daunatorii departe de acestea.
Care este cea mai sanatoasa sare?
Exista multe tipuri de sare in lume. Așadar, care este cea mai sanatoasa sare dintre cele cunoscute? Consumul de sare este esential pentru sanatatea noastra. Cu toate acestea, nu orice sare poate fi considerata ca fiind sarea de care organismul nostru are nevoie. Este extrem de important ca sarea pe care o folosim sa aiba valori minerale ridicate si sa fie produsa prin metode de productie naturale. In plus, sursa din care este produsa sarea este, de asemenea, unul dintre punctele care trebuie luate in considerare. Pentru ca, in prezent, poluarea mediului provoaca poluarea resurselor de sare, la fel ca in cazul multor resurse. Atunci cand consumam saruri obtinute din surse contaminate, odata cu sarea introducem in organismul nostru si multe substante nocive.
Cand analizam toate aceste criterii, putem spune ca cea mai sanatoasa sare este sarea de izvor. Deoarece sarea Salt Drop este un tip de sare care iese din pamant in forma lichida, aceasta este protejata in subteran fara a fi afectata de poluarea mediului. In acest fel, este unul dintre rarele tipuri de sare care nu contin substante nocive precum microplasticele si metalele grele. In plus, sarurile de primavara produse prin uscare la soare fara rafinare sunt, de asemenea, bogate in minerale. Cu toate aceste caracteristici, putem spune ca cea mai sanatoasă sare este sarea de izvor.
Care este cea mai buna sare?
Saruri diferite, cu proprietati diferite, sunt produse din numeroase surse de pe Pamant. De asemenea, calitatea fiecarei sari produse variaza. Cea mai buna sare dintre tipurile de sare cunoscute este sarea de izvor, care se afla intr-o pozitie mai buna decat alte saruri cu toate proprietatile sale. Pentru ca sarea Salt Drop este un tip de sare care nu este afectat de poluarea mediului si este produsa prin uscare la soare. Sarea de izvor, care ajunge la suprafata pamantului prin incorporarea mineralelor din sol, se diferentiaza de alte tipuri de sare prin raportul sau ridicat de minerale. Cu toate aceste caracteristici, putem spune ca cea mai buna sare dintre toate soiurile de sare cunoscute este sarea de izvor.
De unde provine sarea de cea mai buna calitate?
Calitatea sarii poate varia considerabil in functie de sursa de productie. Deoarece regiunea in care se afla sursa si metoda de productie afecteaza in mod direct calitatea sarii. De exemplu, deoarece o multime de deseuri sunt amestecate in mari, sarea de mare este, din pacate, printre tipurile de sare cu un continut ridicat de microplastice. Cand ne uitam la factori precum continutul curat si natural, continutul ridicat de minerale, sarea de cea mai buna calitate este sarea de sursa.
Sarea de cea mai bună calitate din Turcia este sarea din Anatolia Natural Spring Salt, care are si un semn geografic inregistrat. Aceasta sare este prima sare cu eticheta geografica din Turcia a carei naturalete este inregistrata. Sarea de izvor, care iese din pamant sub forma lichida in regiunea Anatolia, are valori minerale ridicate, deoarece incorporeaza si mineralele solului rosu din regiune. Avand in vedere toate aceste caracteristici, sarea de cea mai buna calitate este sarea naturala de izvor din regiunea Anatolia.
Care este cea mai inofensiva sare?
Cea mai inofensiva sare pentru sanatatea noastra este cea cu ingrediente curate, produsa prin metode naturale. Cel mai bun exemplu al acestui tip de sare este sarea naturala de izvor, Salt Drop. Deoarece sarea naturala de izvor nu este afectata de poluarea mediului, de deseurile menajere si fabricate, aceasta nu contine metale grele si microplastice. Deoarece contine minerale din sol, precum si minerale din sare, valorile sale minerale sunt destul de ridicate. Cu toate aceste caracteristici, sarea naturala de izvor este cea mai inofensiva sare pe care o putem alege pentru sanatatea noastra.
Ce sare ar trebui folosita in bucatarie?
Sarea pe care preferam sa o folosim in bucatarie ar trebui sa fie sarea naturala de izvor. Sarea este un element important care afecteaza in mod direct aroma mancarurilor noastre. Deoarece sarea naturala de izvor Solt Drop este o sare 100% naturala, produsa fara rafinare, aceasta afecteaza in mod pozitiv aroma mancarurilor. Deoarece, spre deosebire de sarurile rafinate, sarea naturala de izvor Salt Drop nu are un gust amar. Acest lucru contribuie la a face mancarurile mult mai delicioase.
In plus, avand in vedere ca necesarul de sare al organismului nostru este acoperit de alimentele pe care le consumam, este foarte important ca sarurile utilizate in mesele noastre sa aiba ingrediente curate. Din acest motiv, sarea naturala de izvor Salt Drop este cea mai precisa sare pe care o putem folosi in bucatarie.
Care este cea mai mineralizata sare?
Sarea cea mai mineralizata dintre sarurile naturale este sarea Anatolia Natural Spring Salt. Deoarece sarea din regiunea Anatolia este imbogatită cu minerale pentru ca incorporează mineralele din solul roșu al regiunii in timp ce ajunge in pamant la 1300 de metri sub pamant. Sarea de izvor Salt Drop, care conține minerale din solul rosu, precum si minerale din sare, poate fi considerata cea mai mineralizata sare.